Sunday, February 22, 2009

ပုစြန္ အပ်င္းေၾကာ္

(usual formula ႏွင့္ အနယ္ခံထားရေသာ ပုစြန္မ်ား)

(တို႕ေတာ့ ဒီလိုပဲ ေၾကာ္ထဲ့လိုက္တာပဲ)

(နည္းနည္း တူးသြားေသးတယ္၊ ဒါေပမယ့္ စားေကာင္း႐ံုေလးပါ၊ အနံ႕ေလးေမႊး႐ံု)

(စားပါဦး) (My holiday lunch)

ေအာ္ သူမ်ားေတြ တစ္ေန႕တစ္မ်ိဳး post ေတြ တင္တာၾကည့္ၿပီးေတာ့လည္း အားက်မိပါရဲ႕။

ေလာေလာဆယ္ စာေရးစရာေတြ ရွိေပမယ့္ ေရးခ်င္စိတ္ကို မရွိလို႕ လုပ္ႀကံၿပီး post တင္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးလြယ္စီးလြယ္ လုပ္ထားတာကို တင္ရတာ အတည္ ခ်က္ၾကျပဳတ္ၾကတဲ့ လူေတြကို ကန္႕လန္႕တိုက္သလို ျဖစ္မွာကလည္း စိုးရေသးတယ္။ blog ေလာကကလည္း အေနအထိုင္ေတာ္ေတာ္ ဆင္ျခင္ႏိုင္မွ ေတာ္ကာက် မဟုတ္လား။


မေန႕က တကယ္ႀကီး ခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြပါ ၀ယ္လာၿပီးကာမွ ... ေစ်းသြားလည္း ေနာက္က် (ကြန္ပ်ဴတာနဲ႕ မ်က္ႏွာခ်င္း ဆိုင္ေနလို႕) ညက ခ်က္တာလည္း ေနာက္က်။ ဒါနဲ႕ ျမန္ျမန္ၿပီးေအာင္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ ၊ ပဲငံျပာရည္ (usual formula) ထည့္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။

အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္ရင္ ထည့္ဖို႕ ခ႐ုဆီ ၀ယ္ခ်င္တာေတာင္ ပုလင္းကႀကီးၿပီး လူက စိတ္ပါမွ လုပ္တာဆိုေတာ့ (စိတ္က ၃၆၅ ရက္မွာ ၁ ရက္ေလာက္ပဲပါတာ) အလကားျဖစ္ကုန္ပါမယ္ေလ ဆိုၿပီး ျပန္ခ် ထားခဲ့တယ္။


Rice Cooker ေတာင္ အနားေပးထားတာ ၾကာၿပီ။ အိမ္နားက food court နဲ႕ ၊ ႐ံုးနားက food court ေတြ လွည့္ပတ္ၿပီး ေက်းဇူးျပဳေနရလို႕။


အဲဒီ ပုစြန္ေၾကာ္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္နဲ႕ ၿပီးသြားလို႕ ကိုယ့္ဟာကို ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်သြားေသးတယ္။ စားတာ ၁၀မိနစ္ လုပ္တာ ၁၅ မိနစ္ ေတာ္ေရာေပါ႔။
မေန႕က ၀ယ္လာတဲ့ minced pork နဲ႕ 3 lines pork ကို ေန႕လည္ကပဲ ေရခဲေသတၱာထဲက ထုတ္ၿပီး၊ ခုထိ ခ်က္ရေသးဘူး။ ေရခဲေသတၱာထဲ ျပန္ထည့္လိုက္ရ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနတယ္။

မိန္းမမ်ား ယက္ကန္းမတတ္ရင္ အက်ိဳးနဲ႕ တူတယ္ ဆိုတဲ့ ေခတ္လိုပဲ ဒီလိုမ်ိဳး မိန္းမေတြ ဟင္းခ်က္မွ...ဘာညာဘာညာ ေခတ္လဲ အျမန္ဆံုး ကုန္ဆံုးပါေစလို႕ ပဲ ဆႏၵျပဳေနမိတယ္။

မေနႏိုင္လို႕ ေပဖူးလႊာေခတ္မွာ ဖတ္ခဲ့ရတဲ့ ၀င္းၿငိမ္း အင္တာဗ်ဴးထဲက ဂ်ဴးရဲ႕ အေျဖစကားေလး ကိုးကားလိုက္ခ်င္ပါေသးတယ္။ "...ဒါဟာ တြက္ကပ္တာ မဟုတ္ဘူး ၊ အခ်ိန္မေပးႏိုင္မႈပဲ..." တဲ့။ ဟားဟားဟား မွန္လိုက္ေလ။ ဂ်ဴးကို ထိတာ အဲဒါေတြပဲ။
ဒါေပါ့ တစ္လ သိန္း ၃၀၀ ပဲရွာေပး။ ဘာမွ မလုပ္ဘဲ ဟင္းခ်ည္း ထိုင္ခ်က္ျပမယ္။
(အဲလိုလဲ စိန္မေခၚႏိုင္ပါဘူးေလ၊ ေတာ္ၾကာ တကယ္ရွာႏိုင္ေနမွ ကိုယ့္ဘ၀ႀကီး မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ စေတးေနရပါဦးမယ္။ ေတြးၾကည့္႐ံုနဲ႕ ရင္နာလွပါၿပီ။)

ခုထိေတာ့ မီးပူမတိုက္ရေအာင္ ပင္မင္းေပးလိုက္ပါလား။ စင္ကာပူမွာ ျမန္မာစာေတြ ႀကိဳက္သလိုစားလို႕ရတာ အျပင္မွာ သြားစားပါလားနဲ႕ ။

ေနာက္ေတာ့မွ မမ kom ေျပာသလို မရေတာ့ဘူးေဟ့ ဆိုရင္ေရာ....

(ဟဲဟဲ ... လြန္တာရွိ ၀ႏၱာမိ ဦးခ်ပါ၏ ေပါ႔ ... :D)

အေျမာ္အျမင္ႏွင့္ စိတ္သေဘာထားႀကီးမားၾကေသာ မမ kom ၏ kmsl ႏွင့္ မခ်ိဳသင္း၏ kkwn တို႕အား ဦးၫႊတ္လ်က္...

3 comments:

Anonymous said...

တူးနံ႔ေလးက... သက္ပိုင္သူအိမ္ကေတာင္ရတယ္.... ဘယ္အိမ္က ဟင္းခ်က္ေနလည္းလာၾကည့္ေတာ့... သူ႕အိမ္ျဖစ္ေနတာကိုး.. ခိြ... ခိြ....

:P said...

ဒါျဖင့္ နာရိုးရိုးေၾကာ္ေနက် ပုစြန္ေၾကာ္ေတြက အပ်င္းေၾကာ္ျဖစ္ေနတာေပါ့ :(

ZarChyLwin said...

ရီတာေရ
ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးတဲ႕
ပုဇြန္ကိုဆီမပါပဲေရစစ္ၿပီးဒီတိုင္းေလးဒယ္အိုးေပၚတင္ၿပီး ၃မိနစ္ေလာက္လွိမ္႕လိုက္
ဟုိဘက္ဒီဘက္ပန္းေရာင္သန္းၿပီးအထဲကသားစိမ္းေလးက်က္ရုံေပါ႕
ၿပီးရင္အလြယ္သုပ္ရင္ သံပုရာသီးညွစ္ထည္႕
ပါးပါးလွီးၿပီး ဆားနဲနဲထည္႕ထားတဲ႕ေရစိမ္ရာက စစ္ယူတဲ႕ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးတာရယ္
ငံၿပာရည္နည္းနည္း အသားမွဳန္႕နည္းနည္း ငရုတ္သီးမွုန္႕နည္းနည္းနဲ႕ သိပ္စားလို႕ေကာင္းတယ္ လုပ္စားၾကည္႕
လြယ္လဲလြယ္တယ္

အလုပ္ရွုပ္တယ္ထင္ရင္ေတာ႕မတတ္ႏိုင္ဘူးေပါ႕ကြယ္
:D