kom: ရီတာ တရားမ်ားထိုင္ေနသလားလို႕။ စေနတနဂ္ေနြ ေတြ ေပ်ာက္ေနလုိ႕
RITA: သမီးကို ေျပာတာလား
kom: ဟုတ္တယ္။ သမီးကိ ေၿပာတာ. အၿဖဴေရာင္ဝတ္ထားတဲ႕ သမီးနဲ႔ လိုက္သြားတဲ႕ ေခြၿဖဴဆီကေနႀကားတာ
RITA: မၾကာခင္ အခ်ိန္အတြင္းမွာ ငါးဟင္းကို ႂကြားပါေတာ့မယ္ DND
kom: ႀကြားပါ ႀကြားပါ။ ဘုိက္ဆာေနတာနဲ႕ အေတာ္ဘဲ။ တုိ႕႕ေတာ႕ဝက္သားလံုးေႀကာ္ မေန႕က ေႀကာထားတာကုိဆက္စားမွာ မစားရေသး။
RITA: တခါတည္း စားခ်င္စိတ္ ေပ်ာက္သြားေစရမယ္
kom: ထင္ပါတယ္ သူမ်ားခ်က္တာလား ကိုယ္ခ်က္တာလားလုိႈ
RITA: ခဏေစာင့္ ခ်စ္ခ်စ္ဆီ အရင္ လွမ္းပို႔လိုက္ဦးမယ္ email နဲ႔
myo: DND ကဘာလဲ
kom: ိေဒ အန္ နုိက္ၿဖစ္မယ္။
RITA: DND = ဒန္တန္႔ဒန္
kom: ီဒီ တီ ဒီၿဖစ္ရမွာ စာလံုးေပါငး္မွားေနတယ။္ ့႔ပ့ု ု ကိုဘ သူငယ္ခ်ငး္.
RITA: ခဏေလး ေမးလ္ပို႔ပါရေစ
kom: ပု္႕ပါ ပို႕ပါ. စိတ္ကုန္သြားေအာင္
RITA: kom: ပု္႕ပါ ပို႕ပါ. စိတ္ကုန္သြားေအာင္ )
RITA: ပံု (၁) )) နဲနဲေတာ့ သီးခံၾကပါ။ ဖုန္းကင္မလာ မေကာင္းလို႔ပါ။
kom: ကလစ္ရင္ေကာငးမလား မေကာငး္လးာ
RITA: ပံု (၂)
kom: စားၿပီးမွ ဖြင္ရင္ ေကာင္းမာလား မစားခင္ဖြင္ရင္ေကာငး္မလား။
RITA: ပံု (၃)
RITA: ပံု (၄) )) ဒါေလးက နဲနဲ ကပ္သြားလို႔ ေရထည့္လိုက္တာ ခုေနာက္ဆံုးပံု
kom: ပထမဆံုးပံုကေတာ႕စိတ္ပ်က္ြယ္ဘဲ
RITA: ခုထိ ျမည္းမၾကည့္ရေသးဘူး။ ဘယ္လိုေနမွန္း မသိဘူး။
RITA: အိမ္ကလူေတြလဲ ငါးဟင္းတခါမွ မခ်က္ဘူး။ ခ်က္ေတာ့ခ်က္တယ္ ပင္နီဆူလာက ဗမာငါး။ ဒါနဲ႔ ကိုယ္ဘာသာ ရမ္းတုတ္ထားတာ။
kom: းူဒုတ္ယပံုကလဲ အိုးကေသးေသး ငါးက ႀကီးႀကီး အၿမင္လခ်င္လို႕ ငရုတ္သိးေတြ အတင္းဘဲ ငါးေပၚတင္ထားတယ္။ စူးနြယ္ေလးနဲ႕မ်ားကြာပါ႕။
RITA: ငရုတ္သီး မပါဘူး မမ။ ခရမ္းခ်ဉ္သီး။ အစပ္မစား။
kom: သံုးက ငါးက ၿဖဴၿဖဴႀကီးအတင္းဘဲ ငရုတ္သီးေတါြတင္ၿပီးဖံုးထားတယ္ သူ႕ငါးႀကီးက ရုပ္ဆုိးတာကုိး
RITA: သမီး ႀကိဳးစားပမ္းစား mini chopper နဲ႔ ေမႊၿပီး ခ်က္ထားတာေတာင္ စိတ္ပ်က္စရာ ေကာင္းေသးသလား။
RITA: ဒါဆို ပို႔မိတာ မွားၿပီထင္တယ္။ ဖြင့္ မၾကည့္နဲ႔ လို႔ ေျပာလုိက္ရမလား ဟင္။
Vista: ကိုယ္ထင္တာေတာ့ ငရုတ္သီးထဲကို ငါးအစိမ္းထည့္ထားတယ္မွတ္လို ့
RITA: င႐ုတ္သီး မဟုတ္ပါဘူးဆို အတင္း င႐ုတ္သီးေနၾကျပန္ၿပီ
kom: အမေလး ေလး ေနာက္ဆံုးပံုက အဆုိးဆံုးဘဲ ေ၇ထည္႕လုိက္ေတာ႕မွၿဖဴၿဖဴႀကီးထြက္လာတယ္ စားခ်င္စိတ္ကုန္ေအာင္ ငါလိုေကာင္ေတာင္ မစားခ်င္ဘူး။ ေႀကာက္ပါၿပီးအိမ္လည္မေခၚ ဟင္းခ်က္မေက်ြးပါနဲ ယူမဲ႕ေယာက်ားေတာ႕ သနားမိေသးတယ။္ သြပ္သြပ္
RITA: ငါးက စတည္းက သူ႕ဘာသူ ျဖဴေနတာ ဘယ္တတ္ႏိုင္မလဲ။ ေသေတာ့မယ္ ရီရလို႔။ မခ်က္ခင္ ေၾကာ္လိုက္ဖို႔လဲ သတိမရဘူး။ အၾကာႀကီးခ်က္တဲ့ထိ ျဖဴေနတုန္း။
kom: အာရာ ဆီနဲ႕လွမ္႕လုိက္ရင ္နီသြားမယ္ထင္တာဘဲ က်က္မွ က်က္ရဲ႕လားမသိ. ။
RITA: အာရာဆီ ဆိုတာ ဘာလဲ။ သံလြင္ဆီေတာ့ ႐ွိတယ္။ ခ႐ုဆီလဲ ဝယ္ထားတယ္ ေဖာက္ေတာင္ မေဖာက္ရေသးဘူး။ ဒီတသက္ ေဖာက္မွ ေဖာက္ျဖစ္ပါ့မလား။
kom: မခ်က္ခင္ေႀကာ္စရာမလုိပါဘူး အုိးထဲမွက်က္ရ္ မနီသြားဘူးလား။ အာရာ......................... ဆိုတာ စိတ္ပ်က္လက္ပ်က္နဲ႕ေၿပာတဲ႕ အာေမနုိက္ ထံု ရီတာ။
RITA: ေအာ္ ေအာ္ သေဘာက္ေပါက္ၿပီ။
Vista: ငါးအစိမ္းကို ဆားဆႏြင္းမနယ္ထားဘူးလား။
RITA: ဆႏြင္းမနယ္ပါဘူး နံကုန္မွာေပါ့။ ဆႏြင္းကို ဆီသတ္တဲ့ထဲပဲ ထည့္တယ္။
kom: တုိ႕က ေခါက္ဆျဲေႀကာစ္ားမလုိ႕ ခရုဆီ ဝယ္မလို႕ ခရုဆိ ဆုိတာ တစ္သက္လံုးမယဝ္ဘူးလို႕ ဘာမွ န္းမသိလုိ႕ၿမိဳးကုိ ေမးေတာ႕မလုိ႕ေတာ္ဘဲ ဘယ္မွာ ဘယိလုိ ဘယ္နာမည္နဲ႕ဝယ္ရမလဲ။
RITA: မမနဲ႔ ကိုယ္နဲ႔ တူတူပဲ။ ဟိုေန႔က ntuc ကေန ဉာဏ္ထြန္းကို ဖုန္းဆက္လွမ္းေမးရတယ္။ ခ႐ုဆီက ဘယ္ႏွမ်ိဳးေတာင္ ႐ွိတာလဲလို႔ ဒီမွာ ခ႐ုဆီလုိလိုဟာေတြ ငါ အမ်ားႀကီး ေတြ႔ေနတယ္လို႔။ ဆရာက ကိုယ့္ အထင္ႀကီးၿပီး brand ေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳးလို႔ ေျပာတယ္ ထင္ေနေသးတယ္။ (ဘယ္သူ႕မွ ျပန္မေျပာနဲ႔လို႔ ပိတ္ထားတာ။ ခုလို လူစံုတုန္း ကိုယ့္ဘာသာ ေျပာခ်င္လို႔)
kom: အရင္ဘေလာ႕တံဳးက ဟင္းခ်က္ေသးတယ္ မွတ္မီေသးလာ ပဳစြန္ႀကာ္ ေလ. ရီတာ မွတ္မိလား. တို႕ထင္တာဘဲ ပုဏြန္ေႀကာမဟုတ္လား.
RITA: တကယ္ေတာ့ oyster လို႔ေတာ့ သိပါတယ္။ အနီးမွာ abalone ေတြ႕ေတာ့ အဲဒါကလဲ ခပ္ဆင္ဆင္ဆုိေတာ့ ေရာသြားတာ
kom: Oyster sauce ေက်းဇဴး ဗစ္ တစ္ကယ္ ဝယ္မလို႕ ဘယ္လုိေၿပာရမွန္းမသိတာနျ႕ၿပန္လာတာ။
mon: ခရုပုံပါပါတယ္ေလမမ
RITA: ေတာ္ေသးတယ္ မမ snail sauce လို႔ မေျပာခဲ့တာ။
Vista: snail sauce
kom: snail ဆိုတာဘာမွန္းမွ မသိတာ စိတ္ခ် မေၿပာပါဘူး။
mon: မမ အရြက္ေၾကာ္ရင္ ခရုဆီနဲ႕ ငံျပာရည္ေလးနဲနဲထဲ့ေၾကာ္ေလ စားလုိ႕အရမ္းေကာင္းတယ္
RITA: အမယ္ ဆရာႀကီး မလုပ္ပါနဲ႔ သိတယ္
kom: ေခါက္ဆဲြေႀကာ္စားမယ္ ခရုဆီယဝ္ၿပီးရင္. ၿမိဳး. အရင္ေႀကာ္ၿပီးဖဘ မွာၿပပါ. လုိက္ေႀကာ္ႀကည္႕မယ။္
mon: ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ထဲေတာ့ ထဲ့တာမၾကားဖူုးဘူးမမ
kom: ဟမ္. မထည္႕ဘူးလာဒ
mon: အရြက္ေၾကာ္မွာပဲထဲ့တာေလမမမ။ ခ်က္တတ္တဲ့လူေမးၾကည္႕ပါအုံး
kom: မမ ေတြမ်ားေနၿပီ မြန္.
RITA: ငါးဟင္းကို ဖြင့္မၾကည့္နဲ႔။ ၾကည့္ရင္လဲ စားၿပီးမွ ၾကည့္လို႔ ေနာက္က စာထပ္ပို႔လိုက္တယ္။ ေရခ်ိဳးလိုက္ဦးမယ္။
kom: ဘယ္မွီေတာ႕မလဲ ရီတာရယ္။
RITA: kom: ဟုတ္တယ္။ သမီးကိ ေၿပာတာ. အၿဖဴေရာင္ဝတ္ထားတဲ႕ သမီးနဲ႔ လိုက္သြားတဲ႕ ေခြၿဖဴဆီကေနႀကားတာ )) ဟမ္ ဒါကို ခုနက မျမင္ဘူး။ သတင္းက ျမန္လွခ်ည္လား။ ေနာက္ကေန လိုက္ေခ်ာင္းေနသလုိပဲ။ အျဖဴေရာင္ဝတ္တာပါ သိသြားျပန္ၿပီ။
kom: သိတယ္ေလ သိတယ္ ၿမိဳးလဲသတယ္ စင္စက ္လဲသိတယ္ ေပါက္လဲသိတယ္။ ကုိဘလဲသိတယ္။
myo: သိတယ္ေလ လူတိုင္းသိတဲ့ကိစၥ
RITA: တမင္ ဘယ္သူမွ မသိေအာင္ ဖုံးထားတာ။ ေတာ္ၾကာ ပြဲေတြ ဆက္ေနမွာ စိုးလုိ႔
s: အမေလး.. အေမေရ.. ဘာၾ႕ီးလဲ https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggkp0PcGTIm49ua0WA7MqKYa-6PYDs3RrWhkbfO9xaxf_di1-QX6Gsg6xGtDHPIGHCk5rnRIUSwvQoPFb6LR-j9niZ4eTTUQVXJYBxyb8tc6WJphFNhAlCzwlHn1oSoBKaIfT1spDUo3M/s1600/140720101656.jpg
ဘာၾကီးလဲ။ ပံုကိုေၾကာေနတာ
RITA: << မမစင္ (လက္တြဲသင္ျပမယ္ မ႐ွိဘူး)
kom: ေနာက္ဆံုးပံုကေလးကိုဖြင္႕လုိက္ပါဦးစင္စင္ ..စိတ္ပ်က္လက္ပ်က္ေၿပာသည္။
RITA: သူ႕ဘာသာ ငါးက အသားျဖဴေနတာ ဘယ္တတ္ႏိုင္မလဲ။ က်က္ရင္ ၿပီးတာပဲ မဟုတ္ဘူးလား။
s: ေအာင္မေလ.. သင္တာေတာင္ လက္တြဲသင္ရမတဲ့ ေတာ္ေ၇း..
kom: ဘယ္နယ္လုပ္ႀကမတံု.း.သူက ခူးၿပီၚခပ္ၿပီးသားလုိခ်င္တာတဲ႕ ။
RITA: ဟုတ္တယ္ ဟိုတေယာက္က ဟိုဟာလုပ္လိုက္ ဒီတေယာက္က ဒီဟာလုပ္လိုက္ပဲ လုပ္ခ်င္တာ။
s: 2 ပံုၾကည့္ျပီးျပီ မမေရ
myo: ေနာက္ဆံုးပံုကို အသက္ေအာင့္ႏွိပ္လိုက္
kom: စုိင္းထိီးဆုိင္ကိုႀကည္႕ခ်င္ရင္ မ်က္စိေမွးႀကည္႕ရသလိ ုု သူႈငါးက လည္းမွ်က္စိမွီတ္ၿပီးစားမွသာလွ်င္ စားနိုင္မဲ႕အေၿခအေနမွာရွီတယ။္ ဒါေတာင္ၿမည္းမႀက္ည႕ရေသးဘူးဆုိဘဲ . အရမး္စိတ္ညစ္ေနသူ
s: မမ..အဲ့ထက္ပိုရီလို႕ ရတဲ့ အရုပ္ မရွ္ိေတာ့ဘူးလား.. ေနာက္ဆံုးပံု ခုပဲ ၾကည့္ျပီးျပီ
RITA: I remembered one of my friend's first Pork Curry. One side is white, another side is reddish brown. You don't need to ask other's opinion, you yourself can taste that curry. How is the taste ? )) သူငယ္ခ်င္းေတြကိုပါ Bcc နဲ႔ ပို႔လိုက္လို႔။ ဉာဏ္ထြန္းဆီက ျပန္စာ။ အားေပးၾကတယ္
s: မလုလုတို႔ ေနာင္သူတို႕ ေတာင္ ဒီလို ခ်က္တတ္တာ မဟုတ္ဘူး.. ႏွစ္ေရာင္ျခယ္ငါး
RITA: ငါ ခုထိ မျမည္းၾကည့္ရေသးဘူး။ မျမည္းရဲေသးလို႔။ )) သူ႕ကို ကိုယ္က ျပန္တဲ့စာ။ hee hee
s: သူတို႕ ခ်က္ရင္ အနီတစ္ေရာင္ထဲရယ္ .. ခုက အျဖဴေရာ အနီေရာ
RITA: အာာာာ တေရာင္တည္းပါ အျဖဴတခုတည္း က်န္တာက ခရမ္းခ်ဉ္သီး အုပ္ထားတာ။
kom: စားေသာက္ဆုိင္ထဲသုိ႕လူတစ္ေယာက္ဝင္လာသည္။ ႀကက္ဥတစ္လံုးကုိ တၿခမး္က က်က္ တစ္ခ်မး္က တူး. တစ္ဘက္ကက်က္တစ္က်က္ေႀကာ္ေပးပါဗ်ာ. ဟမ္. ဘာၿဖစိလုိ႕လဲ .................အိမ္က မိန္းမကုိ သတိရလုိ႕ပါ ခရီးထြက္လာတာနဲနဲႀကာလာၿပီဆုိေတာ႕...........
RITA: be confident. This is your first anyway. So don't expect much, and you'll be ok. )) စာ ျပန္လာျပန္တယ္ ဉာဏ္ထြန္းဆီကပဲ။ ဒါမွ တို႔သူငယ္ခ်င္း
s: သူ႕ငါးၾကီး ျဖဴေနတာ ဖံုးခ်င္လို႕ၾကက္သြန္ဆီသတ္ေတြနဲ႕ ဖံုးထားတာကို ရီခ်င္တာ
RITA: ဘယ္ကလာ ဖုန္းရမွာတုန္း။ ငါးျဖဴတာ ပံုမွန္လို႔ ထင္ေနတာ အေပၚမွာ တင္ထားတာက အဲဒီက အရသာေလးေတြ ဝင္လာေအာင္လုိ႔
kom: you'll be ok. တဲ႕ သူတို႕ေက မွာလို႕ေၿပာတာမဟုတ္ဘးူ နင္႕ငါး နင္ဘဲစား ငါတို႕မစားဘူးဆုိတဲ႕သေဘာ.
s: ဒါ အခ်စ္ဥၤီးေလးလား... ျဖစ္တတ္ပါတယ္ေလ... က်ိတ္မွိတ္ျမိဲဳခ်ၾကည့္လိုက္ပါ။
kom: တို႕ေတာ႕ မၿမိုဳနုိင္ပါဘူး. ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ ရီတာဘဲ စား. အုိေကမွာပါ. (ပံု ထပ္အားေပးေနသူ) remember rita ::::::::::::::::>> you'll be ok you'll be okyou'll be ok not we
myo: စားေကာင္းမယ့္ပံုပါ ငါးကို ဆႏြင္းမနယ္ဘူးလား ရီတာ။ ဆား ဆႏြင္းအရင္နယ္ထားလိုက္ရင္ အေရာင္တမ်ိဳးျဖစ္သြားမယ္ထင္တယ္။ (မ်ိဳးတစ္ေယာက္ပဲ အားေပးေဖာ္ရတယ္)
RITA: ဆႏြင္းက အစိမ္းနယ္ရင္ နံမွာေပါ့လို႔
myo: မနံေအာင္ နယ္ရတာေလ
RITA: myo: မနံေအာင္ နယ္ရတာေလ )) ဆႏြင္းနံ႔ႀကီးက နံမယ္ မဟုတ္ဘူးလားလို႔
s: စပါးလံုးတစ္ေထာက္အလွကို မၾကည့္ပါနဲ႔.. အရသာ က လွ်ာလည္ရင္လည္ေနမွာပါ.. (လွ်ာက ဘယ္လိုခံစားရမွန္းမသိလို႕ ညက္စိလည္သြားတာ) ရီတာ့ပံုေတြ ဝင္းဒိုးတစ္ခုစီနဲက အကုန္ဖြင့္ထားတယ္...
myo: ဒါဆို ညွီလည္းညွီမယ္ထင္တယ္
kom: ၿဖစ္နုိင္တယ္ မႀကားဘူးဘူးငါးကုိ ဘာန႕႕ဲမွ မနယ္ဘဲ ခ်က္ရမယ္ဆုိတာ ဘယ္သူမွ လက္တြဲ မေခၚထားႀကဘူးနဲ႕တူတယ္။
RITA: နယ္တယ္ေလ ဆား ငံျပာရည္ ခ်ိဳမႈန္႔
myo: ဆႏြင္း သာနံေၾကးဆို ဘယ္သူက ဆႏြင္းထည့္ခ်က္ေနေတာ့မလဲ ရီတာထံဳရဲ႕
RITA: ထည့္တယ္ေလ ဆႏြင္းကို ဆီသတ္ရင္
s: Rita ... u will b OK..
mon: ၾကည္႕စမ္းပါအုံးရီတာ့ကုိ ေျပာေနလုိက္ၾကတာ ကုိယ္လဲ မစားႏုိင္ပါဘူး ငါးဟင္းျဖဴျဖဴၾကီး
s: ပံုဖြင့္ၾကည့္ျပီးေတာ့ ခ်စ္ခ်စ္က အိမ္တြင့္မွဳနဲ႕ အခ်က္အျပဳတ္သင္တန္းသြားတက္မယ္တဲ့
kom: ဂ်ငး္ေလးပါ ထည္႕လုိက္ရင္မေကာငး္ဘူးလားမ်ိဳး ဆနြငး္ဆုိတာ အသားမွာနယ္႕ရတာ ငါေတာင္သိေသးတယ္။
RITA: သားငါး အစိမ္းကို တခါမွ မနယ္ဘူး။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီက အႏွစ္လုပ္တဲ့ထဲ ပါၿပီးသား။
myo: ပုစြန္တို႔ ငါးတို႔ ညွီနံ႕ျပင္းတာေတြကို ဆား ဆႏြင္းအရင္နယ္ထားတာ
RITA: တခါမွ အသားကို ဆႏြင္းမနယ္။ ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ဗူး ဖြင့္ထည့္လိုက္တယ္ ဒါပဲ။
kom: ဘုးလုိက္ေမွာက္က်သြားမွခက္မယ္။ (ပံဳ မဆလာဘူးေမွာက္အိုးထဲေမွာက္က်ဖူးသူ) ရီတာ အရင္ ကပုဖြန္ေႀကာ္ထားတာခ်ၿပလုိက္စမ္းပါ. ဒီေလာက္မဆုိးပါဘူ အခုဘာလုိ႕လက္၇ေည္ေတြ က်သြားတာလဲ
RITA: ပုစြန္ရယ္ ငါးရယ္ သမီးက မႀကိဳက္။ ေျခေလးေခ်ာင္းပဲ ႀကိဳက္တာ။ အဲဒါေၾကာင့္ ႏွစ္ခ်ီၾကာမွ စင္ကာပူမွာ ငါးဟင္းစားဖို႔ ႀကံတာ။
s: မဆလာ အိုးထဲ ေမွာက္က်
kom: ဟာ မဆလာေတြအိုးထဲ႕ ကေန ၿပန္ဆယ္ရတာ မလြယ္ဘူး။ မ်ားႀကီး
RITA: ဒါေၾကာင့္ ကိုမဆလာလို႔အမည္တြင္သြားတာလား
Boyz: ရီတာကိုမ်ား ဝိုင္းေျပာလိုက္ၾကတာ... ဘာမွ မက်န္ေတာ့ဘူး။ စကားမစပ္ ငါးက ဘာလုိ႔ ျဖဴေနရတာတုန္း...
myo: ဒါေပမယ့္ ဒီက ေရာငး္တဲ့ငါးေတြေတာ့ ျဖဴျဖဴၾကီးေတြပါ။ ဆိုင္က ငါးဟင္းေတြကိုေျပာတာ
kom: တို႕လဲသိခ်င္ေနတာဘဲ မၿဖူေအာင္ဘယ္လုိခ်က္ရမလဲလုိ႕။
RITA: မသိဘူး ငါးကို မကၽြမ္းက်င္။ ဒီမွာလည္း ငါးတခါမွ မစား။ ျဖဴတာ ပံုမွန္လို႔ပဲ ထင္ေနတယ္။
Boyz: ခက္တာမွတ္လုိ႔ ... တူးေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ရင္ မည္းသြားမွာပဲ
myo: ဒီကပဲငံျပာရည္အေနာက္ေတြေလာင္းထည့္လိုက္ပါလား မမ ေတာ္ေတာ္မည္းတယ္ ဒီကေရာင္းတာေတြ
RITA: အိမ္က ညီမေလး တစ္ေယာက္ရဲ႕ အေမကဆုိ သူ႕သမီးေတြ ဘာမွ မလုပ္ခိုင္းဘူးတဲ့။ လုပ္တတ္ရင္ ေယာက္်ားေတြကို လုပ္ေကၽြးေနရမယ္။ မလုပ္တတ္ရင္ အိမ္ေဖာ္ေခၚလို႔ ေျပာတယ္တဲ့။ ဒါေပမဲ့ သူ ဒီမွာ ခ်က္ေတာ့ အဟုတ္ပဲ။ ကိုယ္က်ေတာ့ လွည့္ကို မၾကည့္တာ အိမ္မွာတုန္းက။ ကိုယ္နဲ႔ မဆိုင္သလိုပဲ။
kom: တုိ႕ကလည္းေသာက္ေရေတာင ္သူမ်ားက ခပ္ေပးတာ။
RITA: အိမ္မွာ ေကာ္ဖီေတာင္ ေဖ်ာ္မေသာက္။ ဒါေပမဲ့ ရီးစားကိုေတာ့ ခ်က္ေကၽြးမွာပါ။
kom: ရီတာခ်က္ေပမဲ႕ ဟုိက ထြက္ေၿပးမွာပါ။ n2 လဲ အဲသလုိဘဲေၿပာေနတာဘဲသြပ္ သြပ္။
RITA: ထြက္ေျပးရင္ေတာ့ ခ်က္မေကၽြးေတာ့ဘူးေပါ့
s: ေမာင္ၾကီးျပန္လာလာခ်င္း ျပလိုက္ျပီ....
kom: ဘာေၿပာလဲ စိတ္ပုတ္ခ်က္ ဝငး္ဒးုိးေတြ ေသခ်ာဖြင္႕ထားတာ ဒါေႀကာင္႕ကုိး
s: ဟီးဟီး ....ဟင္းအႏွစ္ထဲမွာ ငါးအစိမ္းေရာထားတာလားတဲ့... ( သူတကယ္မသိလို႕ေမးတာ )
RITA:
s: စြယ္ေတာ္ရိပ္ပြဲတံုးက ျပဖူးတဲ့ ကေလးမ ခ်က္တာလို႔ ဖြလိုက္တယ္.....ေၾသာ္.... တဲ့
kom: စြယ္ေတာ္ရိပ္ပ။ ၊?
s: သၾကၤန္ပေဒသာကပြဲတံုးက ေတြ႔ဖူးလိုက္တယ္ ... ဖဘ မွာ သမီး လက္မွတ္ပံုေတြေတာင္ တင္ေသးတယ္ေလ
myo: နာလည္းေတြ႔လိုက္တယ္ အဲ့ေန႔က စင္စင့္ကိုေတာ့ မေတြ႔မိဘူး။ ေအာက္ကအျဖဴေပၚမွာ အေပၚက အဝါထပ္ဝတ္ထားတယ္။
RITA: ဟုတ္တယ္ မ်ိဳး။ အဲဒါ အိမ္ကလူေတြ ဝယ္ေပးတဲ့ အက်ႌ။
s: ဟုတ္တယ္... ေနာက္ဆံုးတင္တဲ့ပံုထဲကအင္းက်ီနဲ႔ ေတာ္ေတာ္တူတယ္။ အဆင္နဲ႔ အေရာင္ၾကိဳက္လုိ႕ တစ္ဒါဇင္ ယယ္ထားတာေနမွာပါေလ
RITA: ဟုတ္ပါဘူး အဲဒီ တထည္ပါပဲ။ ေဘာင္းဘီပဲ ေျပာင္းသြားတာ။
myo: ဟုတ္တယ္ ခုပဲသြားၾကည့္လိုက္တယ္ ဟိုေန႔က ဂ်င္းေဘာင္းဘီရွည္
RITA: ေရခ်ိဳးေတာ့မယ္။
20 comments:
ငါး ၃ ခါ ေတာင္ ခ်က္တာလား..
ဒါနဲ ့ ဒူးရင္းသီးအေပၚဆံုးဆိုတဲ့ ေနရာက ဘယ္ေနရာလဲ.. မသိဘူး..
ဟားဟား။ ေတာ္ပါေသးတယ္။ အေၾကးခြံေတြ ဆူးေတာင္ေတြေတာ့ မပါဘူး။ :D
မူပိုင္ခြင့္လည္း မေတာင္းဘူး...ဟင္းဟင္း... .
.
.
.
အယ္.. အမည္မသိနဲ႔ ေရးလို႕ ရဝူးေပါ့....
I have a plan to visit in S on next year.
I never inform to you, coz if I inform , then u invite to me to ur house..... Oh!!!!!!! No
No!!
No!!!!
I cannot.
ဟားဟား မစိုးရိမ္နဲ႔ အစ္မ။
ဧည့္သည္ဆုိ အၿမဲ ဆိုင္မွာ ေကၽြးတာ။ ခ်က္ရမွာ ႐ႈပ္လို႔ရယ္၊ ျပန္သြားရင္ ပန္းကန္ေတြ ေဆးရမွာ စိုးလို႔ရယ္။
ရီလိုက္ရတာဗ်ာ...။
မဆလာဘူး အိုးထဲ ေမွာက္က် တာကို သေဘာအက်ဆံုးပဲ။
ပံုေတြလဲ ျကည့္သြားပါတယ္။ကံေကာင္းတာက ထမင္းစား
ျပီးမွ ကြန္ျပူတာဖြင့္မိတာပဲ...ဟီး
ဟင္း..........ဘာေၿပာရ႕မွန္းေတာင္မသိေတာ႕ဘူး. e ေတာင္က်ယ္က်ယ္မေပါက္ဝ႕ံေတာ႕ဘူး။
လြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္က အမ်ိဳးအမည္သိပ္ေသခ်ာမသိတဲ့ ntuc က ပင္လယ္ငါးတစ္ခါ ေၾကာ္စားမိၿပီး အလာဂ်ီျဖစ္သြားကတည္းက ငါးကုိမစားျဖစ္ေတာ့ဘူး။ တကယ္ေတာ့ ငါးကုိ အရမ္းႀကိဳက္တယ္ (ႀကီးမွႀကိဳက္တာပါ) ျမန္မာျပည္က စားေနက် ေရခ်ိဳငါးေတြကုိပဲ စားခ်င္တာ။
ေသခ်ာျပန္ေတြးၾကည့္မွ ကုိယ္ ငါးဟင္းေတာင္ သိပ္မခ်က္ဖူးဘူးလားလုိ႔။ :D
ရီတာတင္အားမရလို႕ ဒီမွာ လာထုတ္လုိက္တယ္ :D
အဲဒီလူစုံခ်က္ၾကီးထဲ၀င္ေလမပန္းလိုက္ရတာ နာတာပဲ
ရီတာရဲ႕ ေရခန္းၿပီး ဆီၿပန္တဲ႕အထိတည္လိုက္ ငါးကိုလည္း ၃မိနစ္တခါ လွန္လွန္ေပး
ဆီခန္းရင္ အေရာင္စြဲသြားလိမ္႕မယ္
ၿပီးေတာ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအုပ္တဲ႕ ခြိ ၾကားဖူးပါဘူး... See More
ဆီထည္႕ၿပီး ပူလာရင္ ဆႏြင္းတို႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ သက္သက္ထည္႕ရင္ခ်က္ခ်င္းတူးတတ္လို႕
ေမႊၾကိတ္ထားတဲ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဂ်င္းထဲမွာ ဆႏြင္းမွဳန္႕နဲ႕ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ေရာေမႊ၊ ၿပီးမွ ဆီပူလာရင္ အနံ႕ေမႊးတဲ႕ထိေၾကာ္
ၿပီးရင္ ေရဓါတ္ခန္းရင္ ငံၿပာရည္ေလး ဇြန္းၾကီးတဇြနး္ေလာက္ထည္႕
ဆားနည္းနည္းေလးပဲထည္႕
အနံ႕ေမႊးၿပီး အဲဒီမွာ အေရာင္ေပၚလာမွာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႕ရင္ အဲဒီ႕အခ်ိန္ထည္႕ရမွာ
သူကေရထြက္တယ္ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕ေရဓါတ္ခန္းတဲ႕အထိတည္
ဆီၿပန္လာရင္
အနီၾကိဳက္ရင္ နီလာတာနဲ႕ေရနည္းနည္းထည္႕ ငါးထည္႕
နီညိဳေရာင္ၾကိဳက္ရင္ နည္းနည္းၾကာၾကာထား တမိနစ္ေလာက္ပါပဲ
ဆီၿပန္တဲ႕ထိ လွန္လွန္ေပးၿပီး ခ်က္
အရည္နဲ႕စားခ်င္ရင္ ဆီတခါၿပန္ ငါးထဲအေရာင္၀င္ၿပီးမွ ေနာက္ဆုံးခ်ခါနီး
ေရေႏြးပူေလးထည္႕ ဒါဆုိငါးထဲလညး္ အရသာ၀င္ေနၿပီးသားၿဖစ္ေရာ။
မမကြန္ကိုလည္းသတင္းပါးလိုက္ပါဦး
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရင္ ခရုဆီထည္႕ေၾကာ္ရင္ သိပ္စားလို႕ေကာင္းတာလို႕။
:D
အရမ္းရယ္ရတယ္၊ စားေကာင္းရင္ေကာင္းမာပါ၊ ရီတာ -နာ့ကိုေကြၽးၾကည့္ ေနာက္ဆို (အတူတူခ်င္းမို႕ အားေပးတာ)
အရမ္းရယ္ရတယ္၊ စားေကာင္းရင္ေကာင္းမာပါ၊ ရီတာ -နာ့ကိုေကြၽးၾကည့္ ေနာက္ဆို (အတူတူခ်င္းမို႕ အားေပးတာ)
ပထမဆံုးပံုၾကည့္ၿပီး အားးး ေတာင္ ေအာ္မိသြားတယ္.....ျဖဴျဖဴႀကီး...ျဖဴျဖဴႀကီး... :D
ေနာက္တစ္ခါခ်က္လို႕အဆင္မေျပရင္ ဒီလိုေလးေၾကာ္ပစ္လုိက္....
http://4.bp.blogspot.com/_BsP78mfbPaI/TDxj8VGwqbI/AAAAAAAABgU/44jIDGW11vY/s1600/IMG_6123.JPG
ငါးဟင္းလာျမည္းတယ္ း))
၂တံုးထဲခ်က္လို႔ တဖဲ့ပဲျမည္းလိုက္ပါတယ္ ။
(အေ၀မတည့္မွာစိုးလို႔) း)))
အမယ္ အရမ္းစားေကာင္းတယ္။
မယံုမ႐ွိၾကနဲ႔။
=)
အင္းပါ..မယံုမရွိပါဘူးေလ....
မယံုမရွိ၊ ယံုမရွိ.... ဟိ
ပန္းနီနီေပးနဲ႔ကြယ္.... ပန္ခ်င္ပါဘူး။ ... ငါးျဖဴျဖဴ ေကၽြးနဲ႔ကြယ္.... စားခ်င္ပါဘူး။
“ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြး ေရေဆးငါးႀကီးသဖြယ္” ဆုိတာ ရီတာ့ရဲ႕ ငါးဟင္းဓါတ္ပုံကုိ ျမင္ဖူးသူေတြ ေျပာတာပဲ ျဖစ္ရမယ္။ း-)
Rita said...
ကေတာက္!
အမဲသားမ႐ွိလို႔ ႐ွိတဲ့ ဝက္သားနဲ႔ ခ်က္တာမ်ား လိုက္မမီဘူးလို႔ ေျပာသြားေသးတယ္။ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ ဘာမွ မ႐ွိရင္ ၾကက္ဥေခါက္ထည့္ၿပီးေတာင္ ခ်က္တတ္ေသးတယ္။ မွတ္ထား။
June 25, 2010 8:17 AM
ေတြ႔တယ္မွလား
ကိုယ္ေျပာတာမလြန္ပါဘူး
ေဒၚရီတာ ဘာမွမခ်က္တတ္တာ
ျဖစ္နိုင္ရင္ ၾကက္ဥပဲေၾကာ္ပါ ငါးဟင္းမခ်က္ပါနဲ႔ ပရိတ္သတ္ေတြကလဲ အားေပးၾကတယ္
သူ႕“ေမာင္” ေတာ့ သနားပါတယ္
ကိုယ့္ “ေမာင္” လို ကံမေကာင္းနိုင္ရွာေတာ့ဘူး
သြပ္သြပ္သြပ္
အမယ္ အရသာေတာ့ လာျမည္းမၾကည့္ၾကဘဲနဲ႔ ေျပာေနၾကတယ္။ ငါးက ေရထည့္ထားတုန္း ျဖဴေနတာ။ ေနာက္တေခါက္ ေရခန္းေအာင္ ထပ္တည္လိုက္တာ အေရာင္ေျပာင္းသြားတယ္ သိရဲ႕လား။
ၿပီးေတာ့ အႏွစ္က အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။
႐ွလြတ္!
ေသာ္တာေဆြရဲ ့ ပုဂံသူရဲေကာင္းမ်ား စာအုပ္ရွိ၇င္ ဖတ္ခ်င္လုိ ့ပါ မွ်ေ၀လုိ့၇မလား
ေမာင္သုံည
http://kandawyakethar.blogspot.com
႐ွာေတြ႕ရင္ ေပးပါမယ္။
Post a Comment