Thursday, June 10, 2010

အားေပးႏွစ္သိမ့္တဲ့ အင္ဥ





ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြ (6th June)
Bangkok က reader တစ္ေယာက္ ပို႔လိုက္တဲ့ ပံုေလးေတြ။ အဲဒီ ညီမေလးရဲ႕ comment ေတြ ရဖူးေပမယ့္ သူ႕ comment က တခါတေလမွပဲ လာတာပါ။ ၿပီးေတာ့ သူ႕ကို S'pore ကလို႔ပဲ ထင္ေနခဲ့မိေသးတယ္။ ေနာက္ၿပီး blog ကို ေျခရာခံမိသေလာက္ BKK က စာလာဖတ္သူ နည္းတယ္လို႔ ထင္မိေတာ့ BKK ကဆိုရင္ ရင္းရင္းႏွီးႏွီးသိတဲ့ Addy တစ္ေယာက္ပဲ ပင္တုိင္ဖတ္သူ ႐ွိတယ္လို႔ ထင္ေနခဲ့တယ္။

သူက ကၽြန္မတို႔ လက္ထပ္ျဖစ္ၾကရင္ က မေ႐ႊဇင္ နဲ႔ အျပန္အလွန္ ေရးထားၾကတဲ့ comment ေတြကို ဖတ္ၿပီး ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ အင္ဥဟင္း ဓါတ္ပံု ပို႔လိုက္တာ တဲ့။

ခ်က္နည္းလဲ ပါတယ္။


" ပို႔စ္မွာ အင္ဥမပါဘဲ ဘာေၾကာင့္မ်ား မန္႔ ထားပါလိမ့္လုိ ့ေတြးေနမိေသးတယ္။ ေနာက္မွ မေ႐ႊဇင္ဦး ဘေလာ့ကုိ သြားၾကည့္လုိက္ေတာ့မွ သေဘာေပါက္သြားတယ္။
...
ဒီမွာ ကြ်န္မေတြ႕ခဲ့တ့ဲအင္ဥက ေရကုိ ေျပာင္ေအာင္ ေဆးၿပီးသားေတြ။ ေတာ္ေတာ္ေလးေတာ့ ဝမ္းသာသြားတယ္။

အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ေရတခါေလာက္ အာပတ္လြတ္ ထပ္ေဆး၊ ပါးပါးလီွးထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေထာင္း၊ ဆႏြင္းထည့္ ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ၿပီဆုိ လီွးထားတဲ့ အင္ဥထည့္။ အေပါ့အငန္ လုိသလုိျမည္း၊ ေရထည့္ၿပီး ခန္းေအာင္တည္။ လုိေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ပါ။

ဒီက အင္ဥမွာ ေျပာစရာတခုရွိတာက ျမန္မာျပည္က အင္ဥလုိ မႏုပါဘူး။ သားေရဖတ္နဲ ့ နည္းနည္းဆင္တယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း အလြမ္းေျပ ရွားရွားပါးပါး လူတကာ မနာလုိျဖစ္ရတ့ဲဟင္းေတာ့ စားလုိက္ရတာေပါ့ေလ။"

(သူ႕စာ တပိုင္းတစ)

***
"
ဓါတ္ပံုျပၿပီး ထပ္ႏွိပ္စက္သလို ျဖစ္ေပမယ့္ အဲလို ႏွိပ္စက္တာကို ခံခ်င္ေနတာပါ။

မစားရ ဝခမန္း ၾကည့္လိုက္ပါမယ္ ညီမေလး :D

ပဲခူးတိုင္းမွာ ေနခဲ့တုန္းကဆုိ မိုးတြင္းေရာက္တာနဲ႔ အိမ္မွာ ခဏခဏ ခ်က္ၿပီ။ အဲဒီခါတိုင္း တလံုးခ်င္းကို ပြတ္ၿပီး ၂ ခါေလာက္ေဆးရတာ သိပ္ပ်င္းတာပဲ။ အင္ဥအမဲက သိပ္ေဆးစရာမလိုဘူး။ ေခ်ာအိအိေလးနဲ႔ သဲလဲ သိပ္မကပ္ဘူး။ အျဖဴက သဲေတြကပ္ေနတတ္လို႔ ေသခ်ာ ေဆးရတယ္။

အဲဒီအေၾကာင္းကို ျပန္စဉ္းစားရတာ ေရစိမ္ထားတဲ့ အင္ဥမဲမဲေလး ျဖဴျဖဴေလးေတြဆီက ထြက္တဲ့ အနံ႔နဲ႔ သူတို႔မွာ ကပ္ေနတဲ့ သဲနံ႔ကို ႏွာေခါင္းထဲမွာ ျပန္ရေနတယ္။ ျဖဴးမွာ ေနခဲ့တုန္းကေပါ့..."

(ကိုယ့္ျပန္စာ တပိုင္းတစ)

***
" ကြ်န္မလည္း အင္ဥလွီးေနတုန္း ခဏခဏ ေကာက္နမ္းၾကည့္မိတယ္။

အိမ္ကုိ လြမ္းဘီဆုိ အနံ႔ေလးက အစ၊ ရာသီဥတုအေျခအေနေလးက အစ လြမ္းစရာေလးေတြခ်ည္းပဲေနာ္။ မုိးရြာၿပီးစ ေျမသင္းနံ႔၊ ျမက္နံ႔ဆုိ ဘယ္လုိခ်စ္မွန္းကုိမသိတာ။""

(သူ ထပ္ျပန္တဲ့ စာ)

***

ကိုယ့္မွာလဲ ေရာဂါတစ္ခုက ဘာတဲ့ဆိုရင္ ဖတ္ဖူးတဲ့ စာအုပ္ေတြ ေျပးေျပး သတိရတာပါပဲ။
ခုလည္း အဲဒီ တနဂၤေႏြေန႔က ဆရာမ ဝင္းဝင္းလတ္ ရဲ႕ "အခ်စ္၏ ေနာက္ဆက္တြဲ စာမ်က္ႏွာ" မွာပါတဲ့ အားေပးႏွစ္သိမ့္ေသာ မုန္႔ဟင္းခါး ဆိုတာေလးကို သတိရမိတယ္။


အဲဒီ ဝတၳဳထဲက စကားလံုးေတြ၊ အေၾကာင္းအရာေတြ တခုခ်င္းကို စြဲလမ္းေနခဲ့ေတာ့ အေၾကာင္းတုိက္ဆိုင္တာနဲ႔ ျပန္ေပၚလာတာ သိပ္ေတာ့ မဆန္းပါဘူး။

ေဒါက္တာ ခင္ဦးႏြယ္ ေဆး႐ံုက တိုင္စာကိစၥ ရင္ဆုိင္ရခါနီး၊ သားႏွစ္ေယာက္ကို ခင္ပြန္းေဟာင္းက ခဏ ေခၚသြားခ်ိန္၊ လုပ္ငန္းခြင္ကေန အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ကေလးေတြအသံ မၾကားရ၊ တဘက္က ရင္ဆိုင္ရဦးမယ့္ ျပႆနာ... အဲဒီအခ်ိန္မွာ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြ လာပို႔ထားၾကတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါး နဲ႔ ဘုရားပန္းကို ၫႊန္းဆိုလိုက္တဲ့ စကားလံုးေလး... အားေပးႏွစ္သိမ့္တဲ့ မုန္႔ဟင္းခါး နဲ႔ အားေပးႏွစ္သိမ့္တဲ့ ဘုရားပန္း တဲ့။


ebook မွာေတာ့ စာမ်က္ႏွာ 217 နဲ႔ 218 မွာ...

***
ဘဝမွာ ဘာေတြပဲေတြ႕ေတြ႕ ဒါေတြေၾကာင့္ပဲ ေနေပ်ာ္ရပါတယ္။

:)))

***



ဒီပံုနဲ႔ post နဲ႔ သိပ္ေတာ့ မဆုိင္ေပမယ့္ "ေက်းဇူး post" ေတြ ေရးျဖစ္တုန္းက side bar မွာ တင္ထားခဲ့လုိ႔ ကိုေပါ နဲ႔ ကိုဝတုတ္က ဒီ post မွာ comment ဝင္ေရးခဲ့တာေၾကာင့္ ဒီ post မွာပဲ အဆက္အစပ္မိေအာင္ ျပန္သိမ္းထားလုိက္တယ္။

ၿပီးေတာ့ အင္ဥပံုေတြ ပို႔ေပးသူနဲ႔ ဒီ ကာတြန္းပံုေလး ပို႔ေပးသူ တစ္ေယာက္တည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ေရာပါ။

***

28 comments:

ေဆာင္း said...

အင္ဥ စားခ်င္လုိက္တာ သတိရသြားျပီ

ေဆာင္း said...

ကိုင္းဥက ကင္ရင္ ပိုေမြွးတယ္ ရွလြတ္ သတိရသြားပီ

Rita said...

@ ေဆာင္း

ငိုခ်င္ရက္ လက္တို႔
:'(

SHWE ZIN U said...

ညီမ ေရ

ခ်စ္တဲ႔ ကိုယ္ခ်င္းစာတဲ႔ လူေတြ အမ်ားသား

ကဲ ပံုေလးၾကည္႕ရတာ စားခ်င္စရာ
စားေပေရာ အဝ

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

အယ္ စားခ်င္စရာေနာ္...
ပပ္ပပ္နပ္နပ္ကေလး..
မစားဖူးဘူးရီတာရဲ႕
ဘာအရသာနဲ႕ဆင္လည္းဟင္
မွိဳနဲ႕ေတာ႕အၿမင္အားၿဖင္႕ဆင္တယ္ေနာ္

Rita said...

@ KNSL
မေ႐ႊဇင္ ေျပာတာေတာ့ အင္ဥကလည္း မႈိတမ်ိဳးလို႔ ေျပာတာပဲ ေက်ာ္ႏွင္းဆီရဲ႕။ အျဖဴအမဲ ေရာလာၿပီးေတာ့ အမဲကမွ အင္ဥ။ အျဖဴက ကိုင္းဥလို႔လဲ ေျပာၾကတယ္။ ကိုယ္ေတာ့ ဘာမ်ိဳးလဲတို႔ ဘယ္ကရလဲတုိ႔ မသိဘူး။ သားကေတာ့ ဒီအတိုင္း ေကာ္စားလိုက္တာပဲ ဆိုတဲ့လူမ်ိဳးဆိုေတာ့... :D

မႈိမ်ိဳးဆိုေပမဲ့ သူက အခြံက ထုတ္ထုတ္ ထုတ္ထုတ္ ေနတယ္။ အထဲမွာ အႏွစ္ေလးေတြက ေထြးေထြးေလး ေနတယ္။ သိရသေလာက္ေတာ့ အင္ဥဟင္းကို စားဖူးသြားရင္ မႀကိဳက္ဘဲေနတဲ့သူ မ႐ွိဘူး။

ဇြန္မိုးစက္ said...

ကုိယ္က ရန္ကုန္သူစစ္စစ္မုိ႔ မစားဖူးဘူးထင္တာပဲ။ အင္ဥဟင္း ျမည္းၾကည့္ဖုိ႔ အရမ္းစိတ္ဝင္စားသြားၿပီ။ း)

Rita said...

ဟုတ္တယ္ ဇြန္
ရန္ကုန္မွာ မေတြ႕မိဘူး။ ကိုယ္တို႔ အညာမွာလဲ မစားၾကဘူး။ ဒါေပမဲ့ မေ႐ႊဇင္တို႔ ေ႐ႊမန္းအညာမွာေတာ့ ႐ွိတယ္။

ပဲခူးတိုင္းမွာေနတုန္းက မုန္းေလာက္ေအာင္ စားရတယ္။ (တကယ္ေတာ့ မမုန္းပါဘူး။ တင္စားေျပာတာပါ)

Vista said...

အင္ဥေဒြလာျပန္ဘီ ။ GARRRR !!!!!!

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

အိုး အထဲက အႏွစ္ကေထြးေထြးေလးတဲ႕လား
ရီတာရွင္းမွ ပိုသားေရက်ေတာ႕တယ္
ဒီတခါၿပန္ရင္ေတာ႕မရအရ ရွာခ်က္စားဦးမယ္
:)

:P said...

ပဲခူးတိုင္းသူ...........အင္ဥသိပ္ၾကိဳက္

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ပဲခူးသူလား ဒါဆိုအမ်ိဳးပဲ
တို႕ေမဘက္က ပဲခူးႏြယ္ေတြ...
ခစ္
ေဖ႕စ္ဘြတ္ခ္ေတာ႕လတ္တေလာစေတးေရွာင္ေနပါတယ္..

JJ said...

အင္ဥခ်က္ရင္ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကုိ အရမ္းသတိရတယ္။ သူကလံုးဝမစားဖူးဘူး။ ေက်ာင္းကုိထမင္းခ်ဳိင့္ယူေတာ့ ကုိယ့္ခ်ဳိင့္ယူစားရင္း ႀကိဳက္သြားတာ။ စားၿပီးေတာ့မွေျပာရွာတယ္။ အင္ဥဆုိေတာ့ ဥအတုႀကီးေပါ့တဲ့။ အမရီတာေျပာတာ ဟုတ္တယ္။ ကုိယ့္ခ်ဳိင့္ယူစားရင္း အင္ဥတခါမွ မစားဖူးတဲ့သူေတြ ႀကိဳက္သြားၾကတာ ၆ ေယာက္ရွိတယ္။ ဒါေပမယ့္မစားသာဘူး။ သူတုိ ့အိမ္က အလုပ္ရွုပ္လုိ ့မခ်က္ေပးေတာ့ အင္ဥခ်က္တာဝန္က ကုိယ့္ေပါ ္ က်ေတာ့တာပဲ။ အမေရ ပုိစ့္ေလးကုိဖတ္ရတာ အရမ္းဝမ္းသာတာပဲ။

ဲJJ

Rita said...

:)))
ဒါဆို JJ က ကိုယ္ေနဖူးတဲ့ ေနရာနဲ႔ မေဝးေလာက္ဘူး
:)))

:P said...

ပဲခူးသူေတာ့မဟုတ္ပါ။ ပဲခူးတိုင္း သူ

JJ said...

ကြ်န္မ ေတာင္ငူကပါ။ ေျပာဖုိ ့ေမ့ေမ့ေနတာ။

JJ

Rita said...

အင္း ဓါတုကလ်ာ nick မို႔လို႔ ထင္ေတာ့ထင္တယ္။
ျဖဴး နဲ႔ ေတာင္ငူ 36 မိုင္လားပဲ မသိ ေဝးတာ။

:)))

မန္းကိုကို said...

အင္ဥက ယားတတ္တယ္မို႔လား။

မန္းကိုကို said...

“မ်က္ႏွာခ်င္းဆုိင္ၿပီး သနပ္နဲ႔ ပစ္ခ်င္” ရင္ေတာ့ ဘြာေတးမပါတမ္းေနာ၊ တို႔ ေအာက္ျပည္က မရမ္းသီးသနပ္က မ်က္နွာရံႈ႕ၿပီး အရံႉးေပးသြားရမယ္။ (ေစ်းေတာ့ မေရာင္းလို႔ လိုခ်င္တယ္ဆိုရင္ ပို႔မေပးနိုင္ပါ၊)

Rita said...

အင္ဥက မယားပါဘူး။ ခ်က္ၿပီးမွ မဟုတ္ဘဲ ဒီတိုင္း အစိမ္းကို ေရေဆးတာလဲ လုပ္ဖူးပါတယ္။ မယားပါဘူး။

ေနာက္ ကၽြန္မက စာလံုးေပါင္းသတ္ပံု သိပ္ဂ႐ုစိုက္တယ္ေနာ္ (မမွားဘူးေတာ့ မဆိုလိုပါ)

ေသနတ္ is NOT equal to သနပ္
:)

ေမဇင္ said...

မုိးေရာက္ျပီဆုိတာနဲ႕ အင္ဥ ေကာက္ဖုိ႕ တက္ၾကြခဲ့ဖူးတယ္ ။ ကိုယ္တိုင္ေကာက္ျပီး ျပန္လာ ကိုယ္တိုင္ေရေဆး...ခ်က္ေတာ့ မခ်က္တတ္လုိ႕ အေမ့ ခ်က္ေပးတဲ့ အင္ဥ...အရမ္းလြမ္းတာပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလ ေကာက္လာတဲ့ အင္ဥ ေတြ သိပ္မ်ားလာရင္ ဆားေလး ထည့္ျပီး ျပဳတ္ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ျမည္း .. သတိရတယ္ တကယ္ း(

Rita said...

အျပဳတ္ မစားဖူးဘူး ေမဇင္ရဲ႕။ အိမ္မွာေတာ့ ခ်က္တာ။ တခ်ိဳ႕လည္း ေၾကာ္ၾကတယ္။ ေၾကာ္တာလည္း စားဖူးတယ္။

ko watote said...

Typical Rita,lol..................
Tin Aung Ni is my fav cartoonist.

Unknown said...

ေဂ်ာ္လီေဆြ တပုဒ္ေလာက္ေရးပါအံုး j/k :D

ဒါနဲ႕ ေအာက္က bar ၾကီးက ကြန္နစ္ရွင္ မေကာင္းရင္ load တာမၾကာေစဘူးလားလို႕

ကုိေပါ said...

တင္ေအာင္နီကာတြန္းကုိ ႀကဳိက္တယ္။

တရားသေဘာနဲ႔ေျပာရရင္ (အဟမ္း).....

“မရွိျခင္းနဲ႔ ေက်းဇူးျပဳတာမုိ႔ နတၳိပစၥေယာ”

ဒါေၾကာင့္ ေက်းဇူးရွိကုိ ရွိတယ္။ ရီတာ က်ေနာ့္ကုိ ဇြတ္ကန္မျငင္းနဲ႔....း-)

JJ said...

http://formmbloggers.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

JJ

ရႊန္းလဲ့ said...

အင္ဥစားခ်င္တယ္ မမရာ... :)

SHWE ZIN U said...

ညီမေရ

အင္ဥ အျဖဴ အမဲ ကြဲတာက ေအာက္ခံ ေျမေပၚမွာ မူတည္ သြားတာပါ အားလံုး ဟာ အင္ဥ ႀကီးပါဘဲ

ကိုင္းဥ က သီးသန္႔ ပါ အမ ကိုင္းဥ နဲ႔ ပတ္သက္တဲ႔ ဝတၳဳတိုေလး တပုဒ္ ေနာက္ေန႕ တင္ေပးပါမယ္ေနာ္ အမွတ္မွား မွာဆိုးလို႕ ျပင္ေပးတာပါ

ေရႊစင္ဦး